En av de många fördelarna med att dansa, förutom att det är kul, är man också kommer i form med denna typ av rörelse. Vem har inte beundrat dansares kroppar som är så starka och smidiga? Detta har många gym tagit tillvara på och idag finns det många olika sorters dansklasser på de flesta av dem, bland annat hip hop, jazz dans, zumba, magdans, pole dancing och afrikansk dans.
Bland de senaste trenderna är träningsdansen AfHo som spridit sig som en löpeld över världen.
Namnet är en kombination av orden Afro och House, eftersom det är just kombinationen av dessa två som man sysslar med. Man använder sig av den afrikanska dansens typiska stora svängande rörelser till takterna av rytmisk housemusik. Allt eftersom lär sig deltagarna hela koreografier av varierande intensitet, ständigt ackompanjerat av den medryckande musiken.

Alla kan vara med på AfHo och många upplever denna typ av dans som mycket befriande då man verkligen kan tillåta sig att släppa loss. Man får utlopp för känslor och stress samtidigt som det är bra för midjemåttet. En bättre kombination kan man knappast önska sig så det är bara att köra igång!