Är du en av dem som trycker längs med väggen på krogen? Du vill dansa, men känner inte riktigt att du vågar släppa loss. I de flesta fall oroar man sig för vad andra ska tycka och tänka, men sanningen är att de flesta är helt fokuserade på sig själva och sitt sällskap.

Vill du ändå ha lite knep för att våga dansa ute på krogen har du kommit helt rätt. En lång kväll på discot ska inte behöva innebära att du sitter eller står still, speciellt inte när din favoritmusik spelas i högtalarna. Här nedan har vi därför samlat tre riktigt bra knep som du kan använda dig av.

3 tips för att dansa på krogen

1. Rätt dryck i glaset

Du ska naturligtvis inte ta till alkohol om du inte vill, men efter ett eller två glas prosecco brukar de allra flesta känna sig lite varmare i kläderna. prosecco är en mycket god dryck som uppskattas av många och som är utmärkt för att få dig lite modigare på dansgolvet.

2. Jobba på självförtroendet

Att dricka är ingen lag för att ha roligt. Att du inte vågar dansa på krogen handlar i första hand om ditt eget självförtroende. Försök att boosta dig själv innan du ska ut. Våga ta ut svängarna mer och mer för varje gång du är på dansgolvet.

3. Ta dansklasser

Du behöver inte springa ner till dansstudion och anmäla dig till första bästa kurs om du inte vill, men en dansklass online kan vara just det du behöver. Ju säkrare du känner dig i dina moves, desto lättare blir det att också dansa på krogen.